fimodan kırmızı çiçek kolye

 hamur açma makinesi olmayanlar için buradaki kolyenin daha kolay bir desenle yapılışını hazırladım. çiçeği bu şekilde desen bloğu haline getirmeden hazırlamak için 2 renk fimo yetiyor. tamamlamak isterseniz dış kısmına sararak fonu oluşturmak için bir renge daha ihtiyaç var.


deseni üç farklı boyda hazırlayıp çiçeği üç katlı olarak da hazırlayabilirsiniz. fırınlamadan önce kordona takmak için çiçeğe tel geçirmeyi unutmayın :)

9 yorum :

  1. hamur açma makinası gibi aparatlara gerek olmadan çok hoş bir tasarım olmuş. ilk fırsatta denemek istiyorum bakalım yapabilecekmiyim daha önce hiç elime fimo hamuru almadım çünkü

    YanıtlaSil
  2. Me parece un blog muy bueno, te sigo desde ahora mismo. Besos desde Barcelona (España)
    http://fimomanualidades.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Bloğunuza yeni geldim:)
    Fimo hiç denemedim ama o kadar güzel açıklamışsınız ki yapasım geldi:)

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel bir desen ve yararli bir yazi olmus. Tesekkurler... :)

    YanıtlaSil
  5. yaptıklarınızın hepsi birbirinden güzel olmuş, açıklamalarıyla birlikte yayınlamanız ise süper. çoooooo ama çok beğendim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. merhaba bende fimo hamurundan birşeyler yapmaya merak saldım. tüm bu desenleri yaptıktan sonra fırınlıyoruz bozulmaması için dimi? bide ne kadar süre ve hangi derece de olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 110-130 derecede 30 dakika pişirebilirsiniz. bir de fimolarınızı önceden ısıtılmış değil, soğuk fırına koymanız gerekiyor. kolay gelsin.

      Sil
  7. aldıgım hamur cok sert yumusatmak için yağ kullanabilirmiyim ayrıca bir sorum daha olacak simdi bü cıcek seklınde ana sıyah zemıne yapıstırmak gerekmı nasıl yapacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kil yumuşatıcı diye bir malzeme var, fimoyu aldığınız yere sorun. yoksa yağ da deneyebilirsiniz tabi. fakat killer kırıklanacak kadar çok kuruysa hiç uğraşmayın iade edin. pürüzsüz kıvama getirmek için çok yoğurmak gerekiyor, fazla vakit alıyor.

      fimoları yapıştırmaya gerek yok, kendiliğinden yapışıyor. pişince sabitleniyorlar.

      Sil

sen de fikrini paylaş!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin