sss (sık sorulan sorular)

sitedeki herhangi bir konuyla ilgisi olmayan sorularınız için bu konuya yorum yazabilirsiniz. en kısa sürede yanıtlayacağım. e-mail yükümü azaltmak için böyle bir çare buldum, işe yaramasını umuyorum :)

47 yorum :

  1. merhaba, ben şu stampleri nereden aldığınızı soracaktım, bende bu stamplerden almak istiyorum. Siz satıyormusunuz veya türkiyede bulabileceğim neresi var? şimdiden teşekkürler. çalışmalarınıza bayıldım bu arada...

    YanıtlaSil
  2. nuran, internetten alışveriş yapabileceğiniz sık kullandığım birkaç siteyi yazıyorum. stamp dışında başka ürünler de bulabilirsiniz. hepsi türkiye'ye gönderim yapıyorlar.
    stampingbella.com
    docrafts.com
    fredaldous.co.uk


    bildiğim kadarıyla türkiye'de bu tür kart yapım malzemeleri satan firma yok. bilenler varsa paylaşırlar umarım. bazı ürünleri kendim getirtip pasajımda satıyorum. son günlerde sık sık yeni ıstampalar ekliyorum.buradan ulaşabilirsiniz.

    hem görüşleriniz için, hem de sorunuzu bu bölümden sorduğunuz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba; tam olarak aşamaları yazabilir misiniz fimo çalışmalarında?
    Ben buzdolabı süsü yaptım, fırınladım.Soğuyunca asetatlı kalemle çizgiler yaptım ve oje sürüdm...Şekilleri çizrken de sorun yaşadım...Ojeden sonra da çizgiler sulanıp dağıldı :(
    Sıralamayı mı yanlış yaptım yada sorun nerededir yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  4. adsız, tam olarak aşamaları yazdığımı sanıyorum fakat atladığım bir yer varsa belirtirseniz ilgili konuya ekleme yapabilirim.

    başınıza gelen aksilik fimoyla değil, boyama kısmıyla ilgili görünüyor. fimo, asetatlı kalemle, mürekkeple ya da markörlerle boyamaya uygun bir malzeme değil. boyamayı başarsanız bile vernikleme aşamasında boyalar birbirine karışır ve desenler bozulur. mutlaka çizim yapmak istiyorsanız, kalıcı(permanent) kalemleri ya da akrilik boyaları deneyebilirsiniz, verniklediğinizde bozulmayacaktır.

    bir de vernik yerine oje kullandığınızda, oje zamanla soyulur. çalışmalarınızın boşa gitmemesi için fimo verniği kullanmanızı öneririm. kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba..:Öncelikle çok teşekkürler ama bir önceki ve ikinci olan msjım geldi mi size bilmediğimden tekrar yazayım dedim...İşlem sıralamasını yazabilir misiniz?
    Yani şekli verdikten sonra çizim, boya, fırın ve vernil midir usulü?
    Yada nasıldır?
    Çok minnettar kalırım yardımcı olursanız...

    YanıtlaSil
  6. peri tozu, gönderilen tüm yorumlar doğrudan yayınlanıyor. sadece bir mesajınız geldi.

    çizim yapılacak fimoda en garanti yol önce fırınlama, boyama ve vernik sıralaması. zaten fırınlanmamış kile çizim yapmak pek kolay değil, üstelik hata yaparsanız geri dönüşü yok. fakat fırınlanmış fimoda, karşılaştığınız çizim hatalarını silerek/yıkayarak düzeltme imkanınız var. verniği de boyalar tamamen kuruduktan sonra uygularsanız herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

    YanıtlaSil
  7. süppersiniz:) çok ama çok teşekkür ederim...bugün malzemelerimi tamamladım, umarım sık sık sorularımla sizi rahatsız etmem :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Artik calismalarinizi cok nadir paylasiyorsunuz. Yeni calismalarinizi sitenize daha sik yukleseniz cok memnun oluruz.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba
    calısmalarınızı gordukce ufak tefek bırseyler yapmayı denıyorum ama fımo hamurunu sekıl verecek yumuksaklıga ulastırmam zaman alıyor bunu daha kolay bı yolu var mı bılgılendırırsenız sevınırım...

    YanıtlaSil
  10. 1 numaralı adsız, çabalayacağım :) geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

    2. adsız, satın aldığınız fimoların fimo soft türünde ve yeni üretim olmasına dikkat edin. satıcıların stoklarında uzun zamandır bekleyen polimer killer kurumuş olabiliyor. cernit ve creall-therm markalarını da deneyebilirsiniz. fimodan çok daha yumuşak oluyorlar.

    YanıtlaSil
  11. merhaba,

    tarif ettiğiniz üzere velioğlu'na gittim fakat fimo yoktu,cernit ve creall therm vardı. denemek için aldım fakat çok sevemedim, fazla yumuşaklardı. bu arada staedtleri aradım, mail attım fakat oradan da bir sonuç alamadım.

    yukarıda 3 site adı vermişsiniz, fredaldous'ta buldum fimo fakat türkiye ile kıyaslayınca biraz pahalı geldi ve türkiyeye gönderim yapmıyorlarmış. ama ingilterede yaşayan bi arkadaşım nisanda izmire geliyor, aldıklarımı ona göndereceğim ve o da gelirken getirecek. crafty arts diye bir site buldum orda da fiyatlar çok farklı değil ama görece daha ucuz. bu siteden hiç alışveriş yaptınız mı? ve önerebileceğiniz başka bir site var mı? türkiyeye gönderim yapması şart değil.

    son soru :) hobimalzemelerim diye bir site açmıştınız fakat erişim yok. sorun sitede mi yoksa kaldırdınız mı?

    YanıtlaSil
  12. nugnug, evet velioğlu kırtasiyede sadece creall therm ve biraz da cernit satılıyor. fimoya alternatif olarak önermiştim. velioğlu'nun karşısında da sanatsal malzemeler satan başka bir dükkan var ancak adını hatırlamıyorum. orada fimo satılıyordu ancak sizi yanıltmak istemem, uzun zamandır oradan birşey almadım. belki artık satmıyorlardır.

    çok yumuşak killeri, sert killerle karıştırarak orta yol bulabilirsiniz. fimonun türkiye dağıtıcısı için söyleyecek söz bulamıyorum, klasik bir davranış sergilemiş. keşke işini daha ciddiye alacak birine bıraksaymış türkiye dağıtıcılığını.

    crafty arts'tan alışveriş yapmadım. şimdi baktım fimo fiyatları gayet uygun. zaten uk için posta da bedavaymış. alışveriş yapma imkanınız varsa kaçırmayın. türkiye ile kıyaslayınca size yüksek gelmiş olabilir fakat avrupa ülkelerinde fimo için bulacağınız en uygun fiyat bu. ben kırtasiyeden 2.5 euroya alıyorum örneğin :) zaten şu anda türkiye'dekilerin ucuz olmasının nedeni ürünlerin eskimiş ve kurumuş olması. yeniler gelince 5 liradan ucuza satılacağını sanmıyorum.

    eğer türkiye'ye gönderen bir satıcı arıyorsanız size ebay'deki bu satıcıyı önereceğim. posta ücretleri de uygun. bu yorumdan faydalanacak başka kişiler de olacaktır, hatırlatma yapayım. ebay, türkiye'deki gittigidiyor ya da emeksensin.com gibi farklı satıcıların satış yaptığı bir site. ürünlerinizin tek kargo paketi ve ücretiyle gelmesini istiyorsanız tüm ürünleri aynı satıcıdan almanız gerekir.

    hobi malzemeleri sitem yerinde duruyor aslında ama türkiye'nin google ip'lerini engellemesi yüzünden erişemiyorsunuz. blogspot altyapısı kullanıyorum. son zamanlarda birkaç kez mahkeme kararıyla bloglar kapatıldı. sık sık yasaklanmamış bir ip adresi bulup güncelleme yapmaktan sıkıldığım için ürünlerimi buradan ve buradan satıyorum.

    umarım bilgiler işinize yarar :)

    YanıtlaSil
  13. crafty artstan yüklü bir alışveriş yaptım bugün. velioğlunun karşısındaki yer de artık satış yapmıyor maalesef. brush pen aldığımız bir yer vardı yne izmirde, orası da fimo el değiştirdiğinden beri getirtmiyormuş, ama fimoyla ilgili diğer malzemeler var neyseki.

    blogspot engellendiğinde dns ayarlarını değiştirdiğim için blogunuza girebiliyordum. şimdi yasak kalktı bildiğim kadarıyla ve gün içinde bu siteye de giremeyebiliyorum bazen. twitterdan birkaç kişiye de yazdım hem sizin sayfanızda hem de kendi sayfalarında aynı sorun varmış. umarım en kısa zamanda kalkar bu problem.

    çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için :)

    YanıtlaSil
  14. nugnug, yasak kalktı ama servis sağlayıcılara tebliğ edilmesi ve kararın uygulanması henüz gerçekleşmediği için engel devam ediyor aslında.

    blogspot tabanlı sitelere bazen girilip bazen girilememesi google'ın dinamik/değişken ip adresleri kullanmasından kaynaklanıyor. yasaklar yüzünden türk internet kullanıcısı epey uzmanlaşmış olsa da :) her internet kullanıcısı dns değiştirmeyi bilemeyeceği için diğer sitemdeki ürünleri farklı satış platformlarına taşıdım.

    alışveriş yapabilmenize sevindim, fimoyla mutlu saatler dilerim :)

    YanıtlaSil
  15. merhaba su an bulundugum ulkede fımo urunlerının satıldıgı yerlerı henuz kesfedemedım sımdılık jovi nin seramik hamurunu buldum ve birkac renk jovi nin kendinden kuruyan hamurları benim ihtiyacım olan ten rengi sizce bu rengi nasıl elde edebilirim ya da jovi yi boyasam ne tarz bir boya kullanmalıyım birde akrilik vernikle vernikleyebilir miyim?

    YanıtlaSil
  16. beyaz renge çok az kahverengi ve biraz da pembelik vermesi için kırmızı ya da pembe ekleyerek ten rengini elde edebilirsiniz. boyama işlemi için akrilik boyalar kullanabilirsiniz. vernikleme için polimer kilde fimo için üretilen özel verniği tavsiye ediyorum. çünkü diğer vernik türleri yapışkan bir his bırakıyor fakat kullandığınız hamurda nasıl olur bilemiyorum. küçük bi alanda elinizde bulunan verniği deneyebilirsiniz.

    internetten alışverişi tercih ederseniz buraya göz atabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. ben dimensional magic aldım. fakat uygularken düz bir şekil elde edemiyorum. döküyorum fakat düzgün durmuyor parça parça gibi gözüküyor. ayrıca baloncuk yapıyor. baloncukları kürdanla patlatıyorum fakat bu defa da kuruyunca iç kısımlar baloncuklanmış oluyor. bu iki mevzuda ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  18. ecem y, baloncukları kürdan vb. yöntemlerle yok etmekten başka bir çözüm yok. baloncuklar inatla oluşuyorsa sabırla yok edeceksiniz :) dimensional magic uygularken ince ince 2-3 kat dökmeyi denerseniz parçalanmalar oluşmaz, oluşsa bile 2. ya da 3. katta yok olur. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba.Ben ilk denememde fimoyu yaktım. Biraz talihsiz bir sonuç alınca danışmak istedim, fırın tabanına çok yakın koymadığım halde bu sonucu aldım. Ve pişme süresi için 15-30 dk dendiği halde bir saate yakın sertleşmedi, ardından bir anda kabarmaya başladı. Ortalama kaç derecede pişirmeliyim ve hangi rafta pişirmem daha uygun olur. Markadan markaya değişir mi bilmiyorum ama, kullandığım cernit idi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. adrenokortikotropik, geçmiş olsun :)
    dikkat edilmesi gereken şey polimer killeri direkt ısı kaynağından uzak tutmak. örneğin fanlı fırınlarda fimoları yerleştirdiğiniz tepsiyi fanın çok yakınına koymayın. cernit marka kilde maksimum 130 derecede 15-30 dakika pişirme öneriliyor. 130 derecede pişirdikleriniz yandıysa, 110 derecede pişirmeyi deneyebilirsiniz. fakat kaç derece olursa olsun 1 saat çok uzun bir süre. killer size hala yumuşak gelse de pişirmeyi sonlandırın. polimer killerin kendi sıcaklığı, fırınlama işlemi bittikten sonra da sertleşmelerine yardımcı olacaktır. yaptıklarınızın daha sert olmalarını istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz soğuk su dolu bir kaba atabilirsiniz.

    pişirmede en önemli kural, hangi marka olursa olsun polimer killeri soğuk fırına vermek, sonra çalıştırmak. ufak tefek(örneğin boncuk, kolye ucu) şeyler için killeri fırına yerleştirin, 30 dakika ve 110 dereceye ayarlayın. pişme süresi sonunda da fırının kapağını açarak soğutun.

    pişmemiş, sertleşmemiş gibi görünüyorsa dereceyi değil, pişirme süresini artırın. 130 derecenin üzerine çıkmayın. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  21. kapalı ortamda fırınlamamızda bi zarar var mı yada normal mini fırınlarda ?

    yasmin:)

    YanıtlaSil
  22. yasmin, derece ayarı bulunan tüm fırınlarda(mikrodalga hariç) fimoyu fırınlayabilirsiniz. Ev fırınınızı kullanabilirsiniz. Fırınlama işlemi bitince fırını ve mutfağı havalandırırsanız bir sakıncası olmaz. Yüksek derecelerde pişirilmediği için toksik gazlar çıkarmıyor.

    Ancak mutfak aletlerini(bıçak, kaşık vb) fimo hazırlama aşaması için kullanmayın. Eski bir tepsinizi, seramik bir tabağı ya da bir fayans parçasını fırınlama işlemi için fimolarınıza tahsis edin :)

    YanıtlaSil
  23. uzun süredir yoksunuz. umarım bir problem yoktur. yeni çalışmalarınız ve yazılarınızı bekliyorum. :)

    not: soru olmadı biliyorum ama yokluğunuz bir tek benim dikkatimi çekmemiştir, bu nedenle buraya yazdım.

    YanıtlaSil
  24. öncelikle çalışmalarınıza bayılıyorum herşeyin küçüğü güzel ya :) ellerinize sağlık. Merak ettiğim konu şu : epeydir arıyorum ama bulamadım. polimer kil üzerine resim transferini nasıl yapabilirim? bunun için özel bir malzemeye ihtiyacım var mı?

    YanıtlaSil
  25. nugnug, haklısınız epeydir ilgilenemiyorum blogla. evden uzakta, tatilde olduğum için malzemelerim de yanımda değil ama gerekli olanları toparladım sayılır, az bişey kaldı bir iki güne kadar birşeyler ekleyeceğim. sağolun ilginiz için.

    tarchin, aradığınız şey aşağıdaki linkte. özel bir malzemeye ihtiyaç yok. sadece kullanacağınız desen fotokopisinin yeni(taze çekilmiş :) olmasına dikkat edin. sevgiler.

    http://kucuksheyler.blogspot.com/2008/11/polimer-kil-transfer-don-kiot-kolye.html

    YanıtlaSil
  26. tarchin, yukarıdaki link tıklanabilir olmamış. buradan konuya ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  27. öncelikle bloğunu çok beğendiğimi söylemek isterim ıstampa ararken buldum ve saatler geçirdim.bir sorum olacak: kabartma ıstampayı ve kadife tozunu nereden bulabilirim.

    YanıtlaSil
  28. ravza teşekkür ederim. kabartma ıstampayla ne kastettiğinizi anlamadım, biraz daha ipucu verebilirseniz sevinirim :) kadife tozunu ebayden alabilirsiniz. türkiye'de satıldığını sanmıyorum.bu satıcı türkiye'ye gönderiyor.

    YanıtlaSil
  29. Fimo Soft aldım elimle yoğurduğum halde bir türlü yumuşamıyor hamur. Acaba başka bi yöntemle yumuşata bilir miyim?

    YanıtlaSil
  30. aldığınız fimo bayat olduğu için yumuşamıyor.
    1-sabırlıysanız kuru ve sert fimolarınızı cernit ya da sculpey gibi polimer killerle karıştırarak kullanabilirsiniz. ancak bu tip sert killeri diğer killerle homojen bir şekilde karıştırmanın zaman alıcı birşey olduğunu hatırlatmak isterim.

    2-kil yumuşatıcı alırsanız onunla yumuşatabilirsiniz. online hobi marketlerde satılıyor.

    3-sert fimolarla uğraşmak yerine iade edip başka marka polimer killerle çalışabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  31. meraba.fimodan yaptığım şeyleri gece yapsam fırına sabah koysam sıkıntı olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptıklarınızı biriktirip birkaç hafta sonra bile fırınlayabilirsiniz, sorun olmaz.

      Sil
  32. merhaba ;

    bende fımo ısı yapmak ıstıyorum ama daha once hıc denemedım..tamamen nası yuvarlıyorsunuz.. ortadakı cıcek desenlerı nasıl cıkıo anlamadım...

    YanıtlaSil
  33. merhaba ,

    bende fımo ısı yapmak ıstıorum ama daha once hıc denemedım.. sızce kolay bır ıs mı ?? bu konuda bana yardım edermısınız?? bırde fımoda cıcek desenlerını nasıl cıkartıosunuz ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      bence kolay bir iş :) yaptığım herşeyi adım adım aşamalarıyla fotoğraflı olarak anlatıyorum. yine de anlamadığınız bir aşama olursa ilgili konuya yorum yazarsanız daha net açıklamaya çalışırım.

      Sil
  34. Merhaba.Nette buldugum bazı tariflerle soguk seramik hamurumu yaptim.Aşamadigim sorun objeleri yaparken hamurun çatlaması!Bunu önlemek için ne yapmaliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      soğuk seramik hamuru hakkında bilgim yok. ben yalnızca polimer kil kullanıyorum.

      Sil
  35. Merhaba,

    Yaptığımız çalışmaları fırınladıktan sonra verniği nasıl sürüyoruz. Sulandırıyor muyuz yoksa paketten çıktığı gibi kullanabiliyor muyuz? Ve tek kat yeterli midir?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba fimo hamuru tüm işlemler bittikten sonra porselen ve cam üzerine ne ile yapıştırılırsa daha sağlıklı ve dayanıklı olur

      Sil
  37. İyi günler ben kadehim için bir ejderha yapacağım ilerleyen günlerde fakat yeterli boyutta bir ankastre fırınım yok.Bunun için yapabileceğim herhangi bir şey var mı, küçük kadehler kullanmak dışında. Yaptığımız ürünler 2 kez fırınlanabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,fırınınıza sığmayacak kadar büyük boyutta birşey yapmak istiyorsanız parça parça fırınlayıp sonra yapıştırarak birleştirebilirsiniz. fimoyla yaptıklarınızı 2 kez fırınlayabilirsiniz ancak bir kez fırınlamaya göre daha sert sonuç alabilirsiniz.kolay gelsin.

      Sil
    2. merhaba,fırınınıza sığmayacak kadar büyük boyutta birşey yapmak istiyorsanız parça parça fırınlayıp sonra yapıştırarak birleştirebilirsiniz. fimoyla yaptıklarınızı 2 kez fırınlayabilirsiniz ancak bir kez fırınlamaya göre daha sert sonuç alabilirsiniz.kolay gelsin.

      Sil
  38. merhaba ben fimo hamuru nedir tam olarak anlamadım da bildiğimiz şekil yapmakta kullanılan kil hamuru mu? aynı zamanda kil hamuru kaç derecede ve kaç dakikada pişer biliyor musunuz? cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, fimo aslında marka adı. malzeme polimer kil. 110 derecede 30 dakika fırınlayabilirsiniz. yaptıklarınızı soğuk fırına koyup fırını sonra açın. sevgiler

      Sil
  39. iyi geceler, bende jovi marka polimer hamur ile çalışmalar yapıyorum fırınladım eridi, nasıl sertleşir engin bilgilerinize çok ihtiyacım var , nasıl kurutabilirim. fimo hamuru gibi olmayabilir içeriği sanki plastik ki eridi hiç anlamadım yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, geç gördüm yorumunuzu :( jovi marka polimer kili ilk kez duyuyorum. yaptıklarınızı fırınlarken kilin paketinde yazan fırınlama süresi ve derecesine uydunuz mu? uymanıza rağmen eridiyse firmaya geribildirimde bulunun. malzemeyi tanımadığım için yanıt veremeyeceğim.

      Sil

sen de fikrini paylaş!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin