hediye kutusu-2

burada yapımını anlattığım hediye kutusuna ilgi ve beğeni fazla olunca, farklı el yapımı kutu arayışlarına girdim. kağıt torbalardaki ve kese kağıtlarındaki mantıkla bu kutuyu yaptım. bu kez kalıbını kendim çıkardım. daha büyük kağıdım olmadığı için a4 kağıdın tamamından yararlanabileceğim boyutta çıkardım kalıbı. 2 fon kartonu birleştirilerek yapılırsa küçük bir hediye poşeti boyutunda kutu da elde edilebilir aslında. ya da hazır kağıt torbalardaki gibi uç kısımları zımbayla delinerek ip ya da kurdele takılarak "el yapımı kağıt torba" yapmak da mümkün. üstteki fotoğraflar kutunun önden ve arkadan görünüşleri.


yeni şekilli delgeçler aldığım için bir an önce kullanmak istedim ve en sondaki fotoğrafta görüldüğü gibi birçok kutu yapmama rağmen son yaptığım kutuyu anlatmaya karar verdim.

bu kutuyu yaparken kutu için tek renk, süslemesinde kullanacağım çiçekler için 2 renk fon kartonu, 2 farklı boy fakat aynı desenli şekilli delgeç, bir parça kurdele, makas, yapıştırıcı, yuvarlak zımba ve kurşun kalem kullandım.

aydınger kağıdına çıkardığım kalıbı, tersinden kurşun kalemle çizerek karta geçirdim. fazlalıkları kestim.

tüm çizilmiş kısımları katladım,kenarları-köşeleri belirginleştirdim. üstteki fotoğrafta, kartın solundaki en ince kısıma yapıştırıcı sürdüm ve kutunun içinden ve dışından bastırarak yapıştırdım.

kutunun alt kısmındaki kulakçıkları birbirinin üzerine kapatıp yalnızca en son kapattığım kısma yapıştırıcı sürdüm. içine çok ağır birşey koyulmayacağı için hepsini birbirine yapıştırmaya gerek olmadığını düşündüm.

ayakta durabilen, kişilikli bir kutu elde ettim:)

kese kağıdına benzemesi için kutunun yan kenarlarını içe doğru bastırdım.

üstteki fotoğraf kutunun yandan görünüşü.

şekilli delgeçlerle mor ve pembe kartondan papatya şekilleri çıkardım.

mor papatyaların ortasına yapıştırıcı sürüp pembe papatyaları üzerine yapıştırdım. çiçekleri üstüste yapıştırırken alttaki çiçeğin boşluklarını kapatmaya dikkat ettim.

çiçekleri kutuya rasgele yapıştırdım. kutunun kapağını kapatıp yuvarlak zımbayla iki delik açtım. deliklerden eflatun kurdele geçirerek fiyonk yaptım. kutuyla aynı renk karttan isim etiketi hazırlayıp onu da çiçekle süsledim. etiket kartını kurdeleye geçirerek kutuyu tamamladım.



bunlar da diğer alternatifler. ilk fotoğraftaki yeşil kutuyla 3. fotoğraftaki kutunun süslemelerini sünger kağıttan şekilli delgeçle hazırladım. 4. ve 5. fotoğraftaki kutuların süslemelerini embossing powder ile yaptım. sonuncu pembe kutunun süsleri ise yine şekilli delgeçle fakat karttan.

4 yorum :

  1. gerçekten çok hoş, emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. md, teşekkür ederim. beğenmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  3. bayıldım ve ben de bir tane yaptım bugün.. teşekkürler,
    eline sağlık..

    YanıtlaSil

sen de fikrini paylaş!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin