fimo hamuru nerede satılır?


zaman zaman fimo/polimer killerin satıldığı yerler ve genel olarak malzeme temini konusunda mesajlar alıyorum. kırtasiyelerde fimo bulmak zor, her ilde sanatsal malzemeler satan dükkanlar yok. hobi marketlerin çoğunda ise genellikle ülkemizde daha popüler olan ahşap ürünler ve boyaları, vitray gibi hobilerin malzmeleri satılıyor. birçok büyükşehirde bile malzeme bulmak çok zor.

bugün tahtakale sanatsal kırtasiye'den bir e-mail aldım ve uygun fiyatla fimo satın almak isteyenlere yararlı olacağını düşünerek burada paylaşmaya karar verdim.  mailde fimo polimer kilin eberhard faber'den başka bir firmaya geçtiği, yeni firmadan türkiye'ye ne zaman ürün geleceğinin belli olmadığı ve bu nedenle stokları eritmek için kampanya yaptıkları yazıyordu. 56gr'lık tüm fimolar 3 lira. kapıda nakit ödeme, banka havalesi, eft ve kredi kartlarıyla ödeme seçenekleri var.  0216 4126105 numaralı telefondan da sipariş verebilirsiniz. kamapanya ne kadar sürecek bilmiyorum ancak 3 lira fimo için gayet uygun bir fiyat bu nedenle acele etmenizi öneririm.

yaşadığı yerde polimer kil bulamayanlar için internetten alışveriş yapmak en kolay çözüm. buradan fiyatları ve renk seçeneklerini görebilirsiniz. sitede polimer kil dışında vernik gibi yardımcı malzemeler de var.

31 yorum :

  1. fimolarınız bir harikaa. aldıklarıma herkez imrenerek bakıyor.tekrar teşekkürler hediye için de gerçekten teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. aylin, geç de olsa takınızı ulaştırabildiğim için çok mutluyum :) beğenmenize sevindim. görüşmek üzere, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. öncelikle merhaba bugün rastlantı harhangi bir sitede polimer kilden yapılmış birkaç eşya gördüm ve hayatımın hobisini aradığımı farkettim :D

    onlarca polimer kil ile alakalı siteyi gezdikten sonra kaynak olarak sizi seçtim :D ayrıca çok mutluyum
    ay bu killer nereden alınır diye düşünürken linklerin arasında tahtakalehobi.com adresini gördüm hemen sipariş verdim 7-8 renk telefon ettim hemen kargoya verecekler...
    öncelikle uygun fiyata aldığım için memnumum sonrada bende herkesin şaşkınlıkla karşılayacağı süpppper şeyler yapacağım bugüne kadar nerdeydin fimoooooo nasıl denk gelmedi hiç bana o kadar internette gezen ben hiç takılmamış gözüme...

    geç oldu ama inşallah sonu güzel olacak..
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. by zrrn, polimer kili keşfetmenize sevindim. çok eğleneceksiniz ;)

    YanıtlaSil
  5. Fimolarım geldi günlerdir iş dönüşü oğlum uyuduktan sonra dar zamanda eşimle birlikte oturup kolye küpe yapıyoruz :D

    Yalnız tahtakalehobi'de renk seçeneği azalmış praktikerde olduğunu öğrenmiştim ordanda kaldırmışlar. Pendikde dükkan dükkan gezip bi kırtasiyede yeni renkler buldum ama oradada sınırlı adet kalmış.

    Artık türkiyede satılmayacakmış, ne yapacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.tahtakalehobi.com da tüm renkler var

      Sil
  6. :))
    fimoyu staedtler aldı. kırtasiyelerin yeni dağıtıcıyla irtibata geçmesi uzun sürmüştür belki. "artık türkiye'de satılmayacak" ifadesi bana biraz abartılı geldi fakat satılmayacaksa yurtdışından online alışveriş seçeneğiniz var :)

    bu da staedtler'in türkiye temsilcisi/dağıtıcısı. nerelerde satıldığını,satılacağını öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. duyduğum kadarıyla yeni fimolar türkiyeye gelmiş fakat sağlık bakanlığından onay bekleniyormuş.umarım en yakın zamanda satışa başlanır çünkü piyasadakiler gerçekten çok bayat

    YanıtlaSil
  8. bu kil hamurları bir kutunun içinde olunca kuruyor mu?

    YanıtlaSil
  9. adsız, aldığınız polimer killer yeni üretimse havayla temas halinde bile aylarca kurumadan kalabilir. siz yine de kapaklı, plastik bir kapta saklayın ;)

    YanıtlaSil
  10. Kapakli ve plastik bir kapta kuruyo mu peki , kuruyosa ne kadar zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fimolarin net bir son kullanma tarihi yok ama hava almayan bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz. bu sekilde sakladigim 1-2 senelik killerim var. hava almasin yeter.

      Sil
  11. sitenizi yeni keşfettim.:) bi hediye yapmak istiyorum ama büyükçe bir hediye. 60 cm 30 cm ebatlarında. ben alçıyla yapabilirim diye düşündüm ama sonra kil ile yapabileceğimi de söylediler. el emeğiyle yapılan bir hediye olmasını istiyorum. alçının benim için problem olan kısmı çabuk kuruyor. şekli veremiyorum. kil ile yapmam mümkün mü bunu.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. polimer kil firinlanincaya kadar yumusakligini kaybetmez ve kurumaz. bu yuzden sizin icin gayet uygun bir malzeme ancak istediginiz boyut nedeniyle hediyeniz biraz pahaliya mal olabilir :)

      Sil
    2. sanırım ebatları biraz küçültmeliyim ya da daha geç kuruyan alçı çeşidi bulmalıyım :) bu tarz bi elbecerisiyle ilgili kurs almak isterdim hayata anlam katan küçük şeyler :) kolay gelsin teşekkür ederim

      Sil
    3. havayla kuruyan model hamurlari da var bir de onlara göz atin isterseniz. polimer kil kadar saglam olmaz belki ama alçiya kiyasla gayet iyi. eberhard faber, creall ve sculpey markalarinda seramik hamuru ya da havayla kuruyan hamur seklinde arayabilirsiniz. polimer killere göre fiyatlari da daha uygun fakat biraz hafif yapidalar. kursa gerek yok oynaya oynaya ögrenirsiniz, sevgiler :)

      Sil
  12. Selamlar yaptıklarınızı ılgıyle takıp ediyorum masallah cok güzel seyler cıkarıyorsunuz.Bende bir zamanlar tamamen sizi ornek alarak basladım yapmaya.Benim için gercekten cok iyi bir uğras oldu herkese de tavsiye ederim https://www.facebook.com/media/set/?set=a.230124537048484.56377.100001528192942&type=3&l=35733c35b1 burda benım acızane calısmalarım var inanın hepsi sizin sayenizde size hiç bıkmaksızın o kadar emek verıp,onları fotoğraflayıp sunduğunuz için tekrar tekrar tesekkur ediyorum sağlıcakla...Bu arada ben genelde internetten alsamda,İstanbul Cevahir Notebook kırtasiyede polimer kil bulunuyor tekrar hoşcakalın.

    YanıtlaSil
  13. Kaç gündür bu fimoları arıyorum. Online alışveriş şansım yok ve İstanbul'da bir yerlerden almak istiyorum Anadolu yakasında alabileceğim bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu konuda bilgim olmadığı için bir yer öneremiyorum. büyük kırtasiyelere, sanatsal malzeme satan dükkanlara bakabilirsiniz.

      Sil
  14. Merhaba, geçen gün fimoyu denemek için birkaç renk aldım ancak açtıgımda hamur bir kıvamdan ziyade koparmak istediğimde parça parça kırıldıklarını gördüm. Bu bozuk oldukları anlamına mı geliyor? Daha önce hazır killerle çalıştım ancak fimoyu ilk kez elime aldıgım için emin olamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fimo esnek bir malzeme değil bu nedenle koparmaktan ziyade maket bıçağıyla keserek küçük parçalara ayırmak daha doğru olur. paketi ilk açtığınızda biraz sert olması doğal. elinizde sıkıp yumuşattığınızda hamur kıvamına gelir. ancak killer kırılıp ufalanıyorsa fimonun çok eski olduğunu, beklemekten kuruduğunu gösterir. aldığınız yere iade edin.

      Sil
  15. Fimo soft , effect ve classic fimoları burdan bulabilirsiniz .http://kirtasiyealisveris.com/Fimo-Hamuru-CLASSIC,PR-165.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk seçenegini işaretleme gibi bir imkanmız yok mu acaba ?

      Sil
    2. sipariş esnasında renk kodunu belirtmeniz yeterli oluyor.ayrıca ücretsiz eğitim seminerleri izmir bölgesinde verilmekte

      Sil
  16. Hello. Can I buy that in Alanya?

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. meraba bn fimolarla tırnak susleme gormustum ama hiçbir video nasıl sertleştiğini göstermiyo siz biliyosanız bana söylermisiniz

    YanıtlaSil
  19. tırnak süslemek için kullanılan fimolar önceden fırınlanıyor. yani halihazırda sert durumdalar. tırnak cilası kullanarak tırnağınıza sabitlemeniz yeterli.

    YanıtlaSil
  20. merhaba fimo hamuru almak istiyorum fakat internettekiler cok pahalı uygun fiyata önerebileceginiz yer varmı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ucuza satılan fimolar eski tarihli ve sertleşmiş/kurumuş olanlardır diye tahmin ediyorum. paraya kıyıp yeni ve pahalısından almanızı öneririm :) önerebileceğim fiziksel bir mağaza yok maalesef.

      Sil
    2. galiba öyle olacak :) çok teşekkür ederim

      Sil

sen de fikrini paylaş!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin