çocuklar için doğum günü tebrik kartı

burada yapımını anlattığım büyükler için tebrik kartından sonra, şampanyalı tebrik kartı çocuklar için uygun olmayacağı için hediye paketli versiyonunu hazırladım.

kartların rakamlı olup kutlanan yaşı göstermesi hoşuma gidiyor. çünkü hazır satılan kutlama kartlarının sıradanlığından kurtarıyor tebrik kartını. isterseniz sadece rakam değil, kartı göndereceğiniz/vereceğiniz kişinin adını da bu şekilde hazırlayıp kartın üzerine yapıştırabilirsiniz.


kartı hediye ile birlikte verecekseniz hazırladığınız paketin/poşetin üzerine de aynı renk ve şekillerden yapılmış küçük kartları yapıştırabilirsiniz. öneri vermekten ziyade yakın zamanda öyle bir çalışma da hazırlayayım en iyisi :)


bu tebrik kartının yapımında 2 renk fon kartonu, 1 renk alüminyum/parlak kağıt, 1 renk simli kart, desenli kağıtlar, metalik yıldızlar, yapıştırıcı, zikzak makas, kurşun kalem, cetvel, simli boyutlu boya ve simli jel kalemler kullandım.

çocuklarla anaokullarında da uygulanabilecek, basit bir kart projesi bu. çocuklarınızla birlikte daha küçük boyutlularını hazırlayıp doğum günü davetiyesi olarak da kullanmanız mümkün.


sarı fon kartonundan, katlandığında uzun bir dikdörtgen oluşacak şekilde kartı kesip katladım.


parlak kağıttan bir dikdörtgen kesip kartın üst bölümüne yapıştırdım.


parlak kağıdın üzerine, kenarlarını şekilli makasla kestiğim açık mavi fon kartonunu yapıştırdım.


"5" rakamının önce şablonunu hazırladım, sonra şekli simli kartta geçirip makasla kestim.


rakamı fon kartonunun üzerine yapıştırdım.


desenli kağıtlardan küçük dikdörtgenler, fon kartonlarından da ince şeritler kestim. bunlar hediye paketlerini oluşturacaklar. bu şekilde desenli kağıtlar bulamazsanız düz renkli kağıtların üzerine boyalarla noktalar, şekiller yapabilir; şekilli delgeçle hazırlanan kalpler, yıldızları da düz kağıtların üzerine yerleştirebilirsiniz.


hediye paketlerini rasgele kartın üzerine yapıştırdım. ince kart şeritlerini, paketlerin kurdelesiymiş görünümü vererek paketlerin üzerine yapıştırdım.


simli boyutlu boyayla paketlere kurdeleler yaptım. bu aşamada gerçek kurdeleleri fiyonk yaparak kullanabilirsiniz. jel kalemlerle noktalar koyarak görünümü hareketlendirdim.


boyutlu boya kuruduktan sonra, kartın hâlâ boş olduğunu düşünerek metalik yıldızlar yapıştırdım. boyutlu bir görünüm için çift taraflı köpük yapıştırıcı kullandım.

2 yorum :

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kızımın 5 yaşına gireceği Şubat ayın da sanırın bana bundan daha güzel bir hediye verilemezdi :) Çok güzel..basit ...zevkli bir çalışma.. ellerinize..yüreğinize..emeklerinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil

sen de fikrini paylaş!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin