"iyi bayramlar" tebrik kartı

bu kartı birkaç gün önce yapmıştım ama başka işlere daldım, bloga eklemeyi unuttum :) bu bayram için olmasa bile gelecekteki bayramlar için yapmak isteyenler olabilir diye bugün paylaşıyorum.

doğal renklerle yapılması kolay bir kart hazırladım. kağıtlar, bildiğiniz fon kartonu. "iyi bayramlar" yazısını türkçe stamp/mühür/damga olmadığı için yazıcıdan çıktı alarak oluşturdum. 
mühürcülere sesleniyorum, lütfen sadece isim mühürü hazırlamakla uğraşmayın. ufkunuzu genişletin. iyi ki doğdun, mutlu yıllar, iyi bayramlar gibi mühürler hazırlayın. kimse almazsa ben alırım :)
internette çok uzun araştırmalar yaptım, bu konuda pekçok firma olmasına rağmen online olarak sipariş alıp yapan bir firma yok. 

hobilerin gelişmesi için malzemeye ihtiyaç var ancak türkiye'de kart yapım malzemelerini bulmak imkansız. bu nedenle kart yapımıyla ilgili yaptığım şeyleri yayınlamak bazen anlamsız geliyor. kimsenin işine yaramıyor gibi hissediyorum. bu yüzden bulunabilecek malzemelerle hazırlanan basit şeyler paylaşmaya çalışıyorum.
yaprak desenli kağıt, el yapımı. yapraklar kadife tozuyla oluşturulmuş. dokusu çok güzel. soldaki fotoğraftaki çiçekleri iki kat olarak kullandım. bu çiçekleri hazır aldım, yapısını çözemedim. kağıt-kumaş arası birşey.
şekilli delgeçlerle kesilen kağıtları kullanabilir, hatta keçe ya da kumaştan çiçekler kesebilir, ortalarına düğme dikebilirsiniz.
çiçekler bu halde satılıyor. sol fotoğraftaki çiçeklerin ortalarında görülen şey. raptiye benzeri ancak çift uçlu ve uçları oldukça yumuşak. brad deniyor, sözlükten baktım başsız çivi olarak çevirmişler fakat başsız falan değil, hatta özellikle başı için kullanılıyor :)
brad'leri, çiçeklerin ortasından geçirdim ve uçlarını iki tarafa bükerek sabitledim. bu çiçekleri bu halde bir sürü dekorasyonda kullanmak mümkün.
ek bir süsleme olarak da kendinden yapışkanlı renkli taşlar kullandım. tuhafiyelerde kumaşlara yapıştırmak için satılan parlak taşlardan kullanabilirsiniz.

bayramda ziyaret eden olur mu bilemem ancak, tüm ziyaretçilerimin bayramını kutlarım :)


3 yorum :

  1. Sevdiklerinizle birlikte, sevgi, sağlık ve mutluluk dolu nice güzel bayramlara. :)

    Kart çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bayram da olsa, post yayınlamışsanız kaçırmadan okurum. =)

    Çiçekler hoş güzel ama bulabileceğimi pek sanmıyorum.Kumaşlarla kendim yapabilirim ancak.

    İnternette ben de ne mühürcüler aradım ama hepsi standart şeyler.Bir miktar parayı gözden çıkartmıştım.Olsa kesinlikle alacaktım.E-bay'de buldum bir mühürcü belki oradan kendi istediğimi yaptırabilirim.Ama şu an askıda.

    Kart yine harika olmuş.Elinize sağlık. =)

    YanıtlaSil
  3. hobivakti, teşekkür ederim. sizin de bayramınız kutlu olsun.

    lovebug, etsy'de de özel hazırlayanlar var ancak türkçe karakterler olmadığı için kötü oluyor. happy birthday yerine iyi ki doğdun yazısı kullanmak istiyorum mesela. şu an tek çözüm çıktı alarak kullanmak.

    yazın izmir'de bir mühür yaptırmıştım. fakat tek bir yazı karakteri kullanıyorlar, çok ciddi duruyor, resmi devlet yazısı gibi. kucuksheyler kelimesini 8 liraya yaptırdım, fiyat normal.
    plaket, masa üstü isim levhası(hani avukat ali veli diye yazar ya, masaların üzerine koyarlar) yapan yerlerde özel mühür de hazırlıyorlar. benim gibi yazı karakteri takıntınız yoksa yaptırabilirsiniz :)

    YanıtlaSil

sen de fikrini paylaş!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin